ASSMB: Au început înscrierile în cadrul proiectului „Testare Babeș Papanicolau în mediu lichid”. 10.000 femei vor beneficia de screening gratuit pentru depistarea precoce și prevenirii cancerului de col uterin

S-a dat startul înscrierii în cadrul proiectului „Testare Babeș Papanicolau în mediu lichid”, derulat de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).
Acesta este destinat depistării precoce și prevenirii cancerului de col uterin, printr-o procedură de screening în care acuratețea rezultatului crește exponențial.
Proiectul va avea 10.000 beneficiare (3.000 pe anul 2023 și 7.000 pe anul 2024) și se va derula până la data de 31 decembrie 2024.

Bugetul multianual este de 1.000.000 lei (TVA inclus)

Femeile, cu domiciliul stabil în Municipiul București sau viza de reşedinţă obţinută cu cel puţin șase luni înainte de data aplicării în proiect, cu vârsta de peste 26 ani, care au indicație de la medicul specialist ginecolog/oncolog sau medicul de familie, vor putea beneficia de efectuarea unei testări Babeș Papanicolau în mediu lichid, în cuantum total de maximum 100 lei (TVA inclus)/beneficiară.
Criteriile de eligibilitate pentru aplicarea în proiect se regăsesc la Articolul 5 din Regulament, care poate fi consultat accesând link-ul https://testarepapanicolau.assmb.ro/, iar înscrierea în proiect se realizează prin intermediul platformei online accesibilă la același link, meniul ”Înscriere în proiect”.
Toate informațiile privind procedura de implementare se regăsesc în Regulamentul proiectului, postat pe site-ul ASSMB, secțiunea Proiecte – Proiect ”Testare Babeș Papanicolau în mediu lichid”.
Informații suplimentare se pot obține telefonic la numărul 031.069.97.16 sau pe e-mail, la adresa testarepapanicolau@assmb.ro.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.