ASSMB: La Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” sunt suspiciuni privind existența unui număr restrâns de cazuri de infectare în rândul personalului medical

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti precizează că la Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, spital suport COVID-19 pentru pacienţii care au nevoie de dializă, unitate medicală aflată în administrarea Primăriei Capitalei prin ASSMB, „există suspiciuni privind existenţa unui număr restrâns de cazuri de infectare în rândul personalului medical care îşi desfăşoară activitatea în cadrul spitalului”.

„În acest moment, pentru a putea confirma sau infirma aceste suspiciuni de infectare cu virusul SARS-CoV-2, este în desfăşurare o anchetă epidemiologică şi are loc o retestare a personalului medical. În momentul în care vom dispune de informaţii certe privind existenţa unor cazuri de infectare a personalului de la Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, vom reveni prompt pentru a asigura o informare corectă a opiniei publice”, informează ASSMB.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că la Spitalul de nefrologie ”Carol Davila” erau 19 cadre medicale infectate cu noul coronavirus, menţionând că urmează să fie făcută o reevaluare pentru a vedea dacă se confirmă aceste teste.

„Chiar dimineaţă eram anunţat că este un focar la Spitalul de nefrologie ”Carol Davila” din Bucureşti. Rămâne să-l verificăm. Toţi care sunt pozitivi în acest moment sunt internaţi. Era pentru dializă spital COVID, dar rămâne în acest moment să vedem dacă avem într-adevăr o patologie COVID în număr mare, îl transformăm în spital COVID”, a spus Tătaru, într-un interviu pentru un post de televiziune.

„Erau 19 cadre infectate, rămâne să reevaluăm ca şi testare, să vedem dacă se confirmă aceste teste ca să putem să-i gestionăm ca şi personal medical cât şi ca funcţionare a acestui spital”, a menţionat ministrul.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.