Astăzi se desfășoară examenul de admitere la cele șase Universități tradiționale de Medicină din România

Astăzi se desfășoară examenul de admitere în Universitățile de Medicină din București, Cluj, Iași, Târgu Mureș, Timișoara și Craiova.

Pentru concursul de admitere în Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, concurs ce are loc duminică, 26 iulie 2020, începând cu ora 09:00, în mai multe locații din Centrul Expozițional Romexpo, în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) s-au înscris 3.326 de candidaţi, dintre care 28 sunt absolvenți de liceu care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat, iar 46 sunt olimpici naționali și internaționali.

Aceştia, cu excepția celor 46 de olimpici care sunt declarați deja admiși, vor concura pentru ocuparea celor 1.114 locuri, din totalul de 1.160, finanţate de la bugetul de stat și 292 locuri cu taxă scoase la concurs.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj a scos la concurs 950 de locuri pentru care s-au înscris 1.823 de candidați. Examenul de admitere a început sâmbătă și are loc în peste 30 de amfiteatre, săli de sport şi săli de concerte. În zona de examen, candidaţii trebuie să respecte regulile de igienă şi să aibă asupra lor doar mască şi un pix.

În acest an, la UMF „Grigore T. Popa” din Iaşi s-au încris peste 2.000 de candidați, care vor concura pe 1.350 de locuri. Testul se va ţine în 110 amfiteatre, din 4 universităţi din oraş. 62 la UMF, 15 la Universitatea  A.I Cuza, 24 la Universitatea Tehnică şi 9 la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.

La Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş s-au înscris 1.927 de candidați pentru programele de studii din domeniul Sănătate. Cea mai mare concurență se înregistrează la programul de studii Medicină, limba română, unde s-au înscris 674 de candidați, în creștere față de anul trecut, când s-au înregistrat 531 de candidați. La Medicină Militară s-au înscris 92 de candidați pe cele 15 locuri scoase la concurs. La programul de studii Asistență Medicală Generală s-au înscris 295 de candidați, în creștere față de anul 2019, când s-au înregistrat 150 de candidați.  Aceeași creștere se observă la Balneofiziokinetoterapie și recuperare și la Nutriție și Dietetică. Examenul de admitere la programele Medicină, Medicină Dentară și Farmacie va avea loc on-site, în data de 26 iulie 2020, începând cu ora 10.00, cu respectarea cu strictețe a măsurilor de distanțare fizică și de protecție a candidaților.

Examenul de la la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara se va desfășura și în săli de curs aparținând Universității Politehnica din Timișoara. Sunt 2.219 înscriși care concurează pe 1.047 de locuri.

Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova îi așteaptă astăzi pe candidații pe cele 320 de locuri de la Facultatea de Medicină. Pentru celelalte domenii (Medicină dentară, Farmacie, Moașe și asistență) examenul va fi pe 28 iulie. Pentru aceste specializări sunt scoase la concurs 425 de locuri.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.