AstraZeneca a cerut Agenției Europene a Medicamentului aprobarea pentru vaccinul anti-COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat, marți, că a primit solicitarea de aprobare a vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca și Universitatea Oxford, relatează Reuters. Ar fi al treilea vaccin aprobat în spațiul UE, după Pfizer și Moderna.

Agenția a transmis că va analiza solicitarea în regim de urgență, iar o recomandare ar putea fi emisă pe 29 ianuarie, când are loc o ședință a comitetului.

EMA a transmis, de asemenea, că în timpul procedurii sale de analizare continuă a vaccinului britanic a evaluat datele furnizate de studii aflate în desfăşurare în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud. Informaţii suplimentare au fost de asemenea furnizate de AstraZeneca la cererea CHMP şi sunt în prezent examinate.

Dacă va primi recomandarea pentru utilizare din partea EMA şi va fi aprobat apoi în mod oficial de Comisia Europeană, vaccinul AstraZeneca-Oxford va deveni cel de-al treilea ser anti-COVID-19 care va fi disponibil în Europa, după cele produse de Pfizer-BioNTech şi Moderna.

Autorizarea condiţionată de utilizare pe piaţa europeană permite unui medicament să fie comercializat timp de un an în cele 27 de ţări membre în UE înainte ca toate datele despre eficienţa sa şi efectele sale secundare să fie disponibile.

Vaccinul AstraZeneca-Oxford a fost deja aprobat în mai multe ţări, precum Marea Britanie, Argentina, El Salvador şi India. Brazilia se va pronunţa în ceea ce priveşte aprobarea acestui vaccin în această săptămână.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.