AstraZeneca devine acționar la Innate Pharma, companie care dezvoltă biotehnologii pentru cancer

Producătorul britanic de medicamente AstraZeneca a anunțat un nou acord pe termen lung cu Innate Pharma, bazându-se  pe o colaborare preexistentă care vizează dezvoltarea portofoliului în oncologie pentru a produce cât mai rapid medicamente noi pentru pacienți, se arată într-un comunicat al companiei. În consecință, AstaZeneca va cumpăra o cotă de acțiuni de 9,8% în grupul francez Innate Pharma, prin emiterea a peste 6,26 milioane de noi acțiuni în valoare de 10 euro/acțiune.

Colaborarea extinsă va îmbogăți portofoliul imuno-oncologic al AstraZeneca cu potențial preclinic și clinic de noi medicamente. Compania va obține drepturi complete în domenul oncologiei pentru monalizumab, anticorp anti-NKG2A umanizat. AstraZeneca va plăti 100 de milioane de dolari în primul trimestru al anului 2019 pentru extinderea colaborării în privința monalizumab.

Compania britanică câștigă, de asemenea, drepturi pentru IPH5201, un anticorp care vizează CD39, precum și pentru patru molecule aflate în stadiu preclinic, de la Innate Pharma. Totodată, IPH dobândește dreptul de a comercializa Lumoxiti (moxetumomab pasudotox), un medicament indicat în leucemia cu celule păroase.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.