Atenție la măștile de protecție! 264 de tipuri de măști neconforme. 40,15% dintre ele, contrafăcute

InfoCons informează că în prezent sunt 264 tipuri de măști neconforme, date raportate la perioada ianuarie 2020 – august 2021. Situația a fost analizată în cadrul unui studiu al InfoCons cu privire la alertele emise prin Sistemul de alertă rapidă european și la numărul măștilor de protecție neconforme.

Din punct de vedere al țărilor care au emis alertele, 23,86% au fost emise de Belgia, 18,18% au fost emise de Germania și 10,61% au fost emise de România.

În ceea ce privește țara de proveniență a măștilor neconforme ce au facut obiectul acestor alerte, 85,6% sunt din Republica Populară Chineză, 6,82% au o proveniență necunoscută, iar 3,79% provin din Turcia.

Totodata, conform datelor colectate, 40.15 % dintre măștile ce au făcut obiectul acestor alerte sunt contrafacute.

”Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă trebuie să fim atenți de unde, ce și cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenți la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea! Citiți informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul! Păstra-ți bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneți o reclamație! Ia atitudine! InfoCons este alături de tine, 0219615!”, a declarat Sorin Mierlea, președintele InfoCons.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.