Attila Laszlo propune prelungirea mandatelor la CNAS și ANMDMR

Laszlo Attila

Președintele Comisiei pentru Sănătate Publică a Senatului, dr. Attila Laszlo, propune prelungirea mandatelor la Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, pentru a eficientiza sistemul. El crede că, pentru a putea duce la îndeplinire o strategie de sănătate pe termen lung este nevoie de continuitate, lucru care ar putea fi asigurat prin prelungirea mandatelor la CNAS și ANMDMR.

„Cred că, în domeniul sanitar, atunci când ne punem problema gândirii pe o perioadă mai lungă, avem și această obligație. În situații grele se impun și niște măsuri la fel de grele. Curtea Constituțională are mandate de nouă ani, unde sunt nouă membri care se schimbă din trei în trei ani și se asigură o continuitate.  (…) Și v-aș mai putea câteva exemple de acest gen în toate acele instituții sau agenții de reglementare din diferite domenii, fie că este energie, că este la nivelul Curții Constituționale sau al Curții de Conturi. Se asigură stabilitatea instituției și continuitatea activității acelei instituții”, a declarat dr. Attila Laszlo la o conferință de presă organizată cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului.

Attila Laslzo a mai spus și că în ultimul studiu pe care care l-a văzut în sistemul sănătății se recomandă perioade de opt-zece ani pentru a genera o schimbare, de aceea este nevoie de cicluri mai lungi la conducerea instituțiilor cheie din domeniu.

Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, a amintit, în cadrul aceluiași eveniment, că încă din 2012 s-a propus ca mandatul ministrul Sănătății să fie de zece ani.

„Celula malignă nu are culoare politică, ne dorim stabilitate. În 2012 am propus Pactul pe Sănătate privind conducerea ministerului Sănătății, pe aceleași principii pe care le-ați enunțat dumnevoastră acum. Poate reușim să facem ceva în acest sens.”, a transmis Cezar Irimia.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.