Au început testele clinice pentru un vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de Statele Unite şi Germania

Un vaccin împotriva noului coronavirus dezvoltat de SUA şi Germania a fost administrat unor pacienţi umani în Statele Unite, au anunţat marţi companiile implicate.

După testele preliminare realizate în Germania, compania germană BioNTech, cu sediul în oraşul Meinz, şi laboratorul american Pfizer, avansează cu studiul clinic al BNT162, un vaccin mRNA, în Statele Unite, relatează dpa citată de Agerpres.

Un număr de 360 de voluntari sănătoşi vor fi vaccinaţi în cadrul studiului realizat în SUA – iniţial numai pe subiecţi cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani şi apoi pe subiecţi mai în vârstă.

Următoarea serie de teste în Germania va implica 200 de voluntari sănătoşi cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani şi va fi monitorizată de Institutul Paul Ehrlich (IPE), institutul federal german pentru vaccinuri.

Primele rezultate ar trebui să fie disponibile în iunie. Dacă testele iniţiale vor avea rezultate pozitive, acestea vor continua cu participanţi mai sănătoşi, precum şi cu persoane cu risc ridicat.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.