AUMFR: Înscrierea la admitere în universităţile de medicină şi farmacie de stat, online; examenele de admitere pe 26 iulie

Examenele de admitere la Universităţile de Medicină şi Farmacie de stat vor fi organizate pe 26 iulie, candidaţii urmând să susţină un test grilă în urma unei înscrieri online, potrivit unei decizii luate de rectorii celor şase universităţi membre ale Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România (AUMFR) – UMF ‘Carol Davila’ Bucureşti, UMF ‘Iuliu Haţieganu’ Cluj-Napoca, UMF Craiova, UMF „Grigore T. Popa” Iaşi, UMFST ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş şi UMF ‘Victor Babeş’ Timişoara.

Reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi anunţă joi, prin intermediul unui comunicat de presă, că s-au întâlnit recent în şedinţă pentru a discuta aspecte importante privind adaptarea activităţii la noile condiţii date de contextul pandemiei cu coronavirus.

Potrivit comunicatului, cea mai importantă decizie pentru candidaţi a fost ca testul grilă pentru admiterea în ciclul universitar de licenţă să se desfăşoare în mod clasic şi simultan la toate universităţile de medicină şi farmacie din România în data de 26 iulie. Cu acelaşi prilej, s-a hotărât ca înscrierile la concursul de admitere în ciclul universitar de licenţă să aibă loc pe platforme online.

„S-a ales această zi pentru că este duminică şi oraşele nu sunt atât de aglomerate. Este important ca viitorii candidaţi să ştie că vom suplimenta spaţiile de desfăşurare a concursului, pentru a respecta măsurile de distanţare fizică şi de protecţie a candidaţilor”, a declarat, prin intermediul comunicatului de presă, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, Viorel Scripcariu.

Universităţile de Medicină şi Farmacie au fost printre primele instituţii de învăţământ superior din România care au ales să acţioneze profilactic, prin adoptarea unei serii de decizii şi măsuri de prevenţie, cu scopul reducerii şi limitării propagării infecţiei. Universităţile de Medicină şi Farmacie din ţară se implică activ şi depun eforturi pentru ca studenţii, viitorii studenţi şi cadrele didactice să îşi desfăşoare activitatea în condiţii de deplină siguranţă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.