Australia relaxează unele restricţii după scăderea numărului de cazuri de COVID-19

În statul Victoria din centrul Australiei urmează să fie relaxate unele din restricţiile impuse pentru combaterea celui de-al doilea val al epidemiei de coronavirus, a anunţat duminică premierul statului, Daniel Andrews.

Se va renunţa la limitele de timp pentru exerciţiile fizice şi socializare, iar limita de 5 kilometri pentru deplasări va fi extinsă la 25 începând de la miezul nopţii. Întrunirile sociale în aer liber vor fi permise pentru 10 persoane din două locuinţe, iar la piscinele în aer liber vor avea acces simultan câte 30 de persoane.

De la 1 noiembrie, poate chiar mai devreme, locuitorii din Melbourne – capitala statului – nu vor mai trebui să justifice ieşirile în afara locuinţei, iar unităţile de cazare a turiştilor vor putea fi redeschise fără restricţii, relatează dpa, citată de Agerpres.

Andrews a făcut anunţul după ce în Victoria s-au înregistrat sâmbătă doar două cazuri noi de infectare cu coronavirus; a fost a cincea zi consecutivă cu mai puţin de 10 cazuri noi şi a patra zi fără decese. În stat au rămas doar 137 de cazuri active.

„Există un anumit optimism, chiar încredere”, a spus premierul într-o conferinţă de presă. El le-a mulţumit concetăţenilor, care „au făcut o treabă excelentă (…) ceea ce înseamnă că, în timp ce multe oraşe din lume se aşteaptă o iarnă mortală, noi, la Melbourne şi în peste tot în Victoria suntem într-o situaţie bună pentru o vară sigură din punct de vedere al COVID şi un 2021 normal”.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.