Australia va finanța cercetarea canabisului medicinal odată cu creșterea cererii pe piață

Australia este dispusă să ofere aproape trei milioane de dolari pentru cercetările privind utilizarea canabisului în terapiile bolnavilor cu cancer.

Anunțul a venit din partea ministrului australian al Sănătății care a  explicat că a luat această decizie în condițiile creșterii rapide a cererii pentru produsele medicinale care conțin canabis.

Deși sunt legale în cea mai mare parte a Australiei, astfel de produse sunt permise doar pe bază de prescripție medicală și este nevoie de licență pentru a cultiva și a produce canabis medicinal.

Greg Hunt a declarat că accesul la aceste produse a fost permis pentru peste 11.000 de pacienți, în acest an înregistrându-se cele mai multe aprobări.

„Au existat doar un număr limitat de studii clinice bine concepute asupra canabisului medicinal și trebuie să creștem baza de dovezi pentru a sprijini profesioniștii din medicină”, potrivit unui comunicat al ministerului, citat de Reuters.

 

Tot mai multe companii, interesate de produsele medicinale pe bază de canabis

 

Datele ministerului Sănătății din Australia arată că 78 de companii sunt în prezent autorizate să cultive și să recolteze canabis medicinal, un număr în creștere din luna martie 2017, când era înregistrată o singură companie.

Declarațiile ministrului vin în contextul în care acesta a participat la o strângere de fonduri condusă de Olivia Newton-John, o actriță australiană care a devenit un apărător aprig al utilizării canabisului în scop medical după ce a fost diagnosticată cu cancer.

Ministrul Sănătății a mai spus că eforturile lui Newton-John au scos în evidență beneficiile asociate cu canabisul medicamentos, menționând că Guvernul australian va lucra pentru a asigura accesul pacienților australieni la aceste terapii.

Guvernul nu pare, însă, înclinat să își schimbe poziția privind utilizarea canabisului în scop recreativ.

Legea federală o interzice, deși, la sfârșitul lunii septembrie, Teritoriul Capitalei Australiene (ACT) a devenit primul dintre cele șase state și două teritorii principale ale țării care a susținut legalizarea canabisului pentru uz personal.

Procurorul general Christian Porter așteaptă o copie a versiunii finale a proiectului de lege al ACT înainte de a decide dacă guvernul federal ar trebui să înlocuiască legislația teritorială, a scris ziarul australian Weekend.

Legea ACT, care urmează să intre în vigoare din 31 ianuarie, intră în conflict cu legile naționale privind drogurile care interzic deținerea marijuanei.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.