Australia va produce 85 de milioane de doze de vaccin anti COVID-19

Australia va produce şi va distribui, la începutul anului 2021, 84,8 milioane de doze ale vaccinului anti COVID-19 dezvoltat de Universitatea Oxford, dacă acesta se va dovedi eficient, în baza unui acord de peste un miliard de dolari anunţat luni cu două companii farmaceutice.

Acordul, estimat la 1,240 de miliarde de dolari (1,048 miliarde de euro), va permite companiei australiene CSL să fabrice o mare parte din dozele de vaccin dezvoltat de Universitatea Oxford şi de compania farmaceutică britanică AstraZeneca, alături de vaccinurile la care lucrează Universitatea din Queensland (Australia).

Australienii „vor avea acces timpuriu la 3,8 milioane de vaccinuri ale Universităţii Oxford în ianuarie şi februarie 2021”, a informat premierul australian, Scott Morrison, într-un comunicat, relatează EFE, citată de Agerpres.

Dezvoltarea vaccinului Oxford/AstraZeneca împotriva noului coronavirus se află în prezent în faza 3 de testare, în timp ce vaccinul dezvoltat de Universitatea din Queensland a demonstrat deja că funcţionează pe animale în testele preclinice.

Premierul Morrison a precizat că vaccinurile trebuie să fie sigure, eficiente şi să îndeplinească toate condiţiile sanitare, înainte de a fi distribuite în rândul populaţiei australiene de 25 de milioane de locuitori, deşi vaccinarea anti COVID-19 nu va fi obligatorie.

Anunţul intervine într-un moment în care Australia se confruntă cu un al doilea val de epidemie cu epicentrul la Melbourne, un focar care a izbucnit la sfârşitul lunii iunie când se pare că au fost încălcate restricţiile de carantină pentru călătorii veniţi din străinătate.

Australia a înregistrat de la începutul pandemiei circa 26.300 cazuri de COVID-19 şi 762 de decese, majoritatea la Melbourne.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.