Austria relaxează restricţiile anti-COVID-19 privind accesul pe teritoriul său

Austria relaxează începând de marţi reglementările privind accesul pe teritoriul său, după două luni de restricţii asociate pandemiei de coronavirus, informează DPA.

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 şi persoanele care au trecut prin boală, precum şi cele care deţin un test COVID-19 cu rezultat negativ vor putea să intre în Austria începând de marţi.

În ultimele două luni, persoanele nevaccinate împotriva noului coronavirus nu aveau permisiunea de a pătrunde pe teritoriul austriac.

Aproape toate restricțiile vor fi anulate din martie

Începând din 5 martie, aproape toate restricţiile asociate noului coronavirus vor fi anulate în Austria. Doar purtarea măştii sanitare FFP2 va rămâne obligatorie în anumite spaţii publice.

O excepţie o reprezintă însă oraşul Viena, unde autorităţile locale doresc să menţină pentru moment o parte dintre restricţii, de exemplu în domeniul gastronomiei, prin restricţionarea accesului pentru publicul general – doar persoanele care prezintă dovada vaccinării anti-COVID-19 sau a trecerii prin boală putând să intre în restaurante.

Rata de incidenţă pe şapte zile, care era până recent de 2.200 de cazuri la 100.000 de locuitori, a început să prezinte o tendinţă de scădere în Austria. Situaţia din spitalele austriece, mai ales în secţiile de terapie intensivă, este stabilă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.