Austria suspendă vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie, la doar o lună de la intrarea în vigoare a legii

Legea privind vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 a fost suspendată miercuri de guvernul austriac.

Legea intrase în vigoare în urmă cu o lună, informează AFP, potrivit Agerpres.

”Am decis să urmăm recomandarea comisiei de experţi” şi ”să suspendăm” aplicarea textului de lege, a anunţat Karoline Edtsadler, ministrul austriac pentru Afaceri Europene şi chestiuni constituţionale, într-o conferinţă de presă organizată la Viena.

Oficialul a mai precizat că în acest moment nu vede necesitatea implementării obligativităţii de vaccinare, având în vedere că varianta Omicron provoacă simptome mai puţin severe decât Delta.

”În prezent există multe argumente pentru a spune că această atingere adusă drepturilor fundamentale nu este justificată”, a mai adăugat Karoline Edtstadler.

La rândul său, ministrul austriac al Sănătăţii, Johannes Rauch, a dezvăluit în cadrul aceleiași conferințe de presă că o nouă analiză a datelor de sănătate publică şi a aspectelor constituţionale ale acestei legi va fi realizată în următoarele trei luni, potrivit Reuters.

Johannes Rauch şi Karoline Edstadler au spus că legea privind vaccinarea obligatorie ar putea fi din nou implementată la nevoie, dacă situaţia epidemiologică se va înrăutăţi.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.