Autoritatea germană în domeniul vaccinării recomandă scurtarea intervalului pentru administrarea dozei booster la 3 luni

vaccinare-coronavirus

Autoritatea germană în domeniul vaccinării, STIKO, a recomandat marţi ca intervalul între a doua doză de vaccin împotriva COVID-19 şi administrarea dozei booster să fie scurtat de la şase luni la trei luni.

Recomandarea vine în contextul răspândirii accelerate a variantei Omicron a coronavirusului, informează Reuters.

Astfel, potrivit noii recomandări, orice persoană cu vârsta de peste 18 ani ar trebui să primească o doză booster cu un vaccin cu ARN mesager după trei luni de la finalizarea schemei iniţiale cu două doze.

Anterior, STIKO recomanda un interval de timp de șase luni de la administrarea celei de a doua doze de vaccin anti-COVID și până la doza booster.

În cazul vaccinului monodoză de la Johnson & Johnson, intervalul între administrări rămâne de patru săptămâni.

STIKO a mai recomandat ca orice persoană de peste 12 ani care a trecut printr-o infecţie cu coronavirus să primească o doză de vaccin la cel puţin trei luni după vindecare. Anterior, recomandarea era de şase luni.

De asemenea, STIKO a mai precizat că vârstnicii şi persoanele cu boli cronice ar trebui să fie consideraţi prioritari pentru dozele booster.

În Germania, 70,4% dintre locuitori au primit două doze de vaccin împotriva COVID-19, iar 32,6% au primit şi booster-ul.

Deşi datele rămân limitate, şase studii de laborator au arătat că schema iniţială de vaccinare nu este suficientă pentru a opri infectarea cu varianta Omicron, însă doza booster poate ajuta, potrivit sursei citate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.