Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate a respins acreditarea pentru două spitale

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a acreditat încă 16 spitale publice și private și a respins acreditarea altor două.

Patru spitale au fost încadrate în categoria a II-a de acreditare, cu recomandări, pe o perioadă de cinci ani și unul singur a obținut un punctaj de peste 90%. Este vorba despre Centrul de îngrijiri paliative “Dr. Carl Wolff”, din Sibiu , care a primit un punctaj total de 90,38%

Celelalte trei spitale încadrate în categoria a II-a de acreditare sunt Spitalul “Providența” din Iași, Societatea Mecclinic SRL din Dolj și Societatea Top Med Bunavestire SRL, tot din Dolj.

Două unități spitalicești au fost încadrate în categoria a III-a, cu rezerve (Spitalul Municipal Dej și Spital Penitenciar Poarta Albă), două în categoria a IV-a, cu încredere redusă (Spitalul de Psihiatrie Titan București și Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș), iar șase în categoria a V-a (Spitalul Județean de Urgență Reșița, Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Gastromond SRL Constanța și Urodiamed SRL Dolj).

Spitalul Municipal Vulcan, din Hunedoara, și Societatea Cordismed SRL, din Timiș, nu au fost acreditate.

Autoritatea Națională de Managament al Calității în Sănătate este instituția care se ocupă cu acreditarea unităţilor sanitare din România.

În România există 6 categorii de acreditare: Categoria I – acreditat; Categoria II – acreditat cu recomandări; Categoria III – acreditat cu rezerve; Categoria IV – acreditat cu încredere redusă; Categoria V – decizie de prelungire a procesului de acreditare; Categoria VI – neacreditat.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.