Autorități norvegiene: Riscul de spitalizare este cu aproape 70% mai mic în cazul variantei Omicron

Riscul de spitalizare este cu 69% mai mic în cazul variantei Omicron a SARS-CoV-2 decât în cazul variantei Delta, au declarat, miercuri, autorităţile sanitare norvegiene, relatează AFP.

„Analiza preliminară a datelor norvegiene sugerează că riscul de spitalizare cu COVID-19 drept principală cauză este cu 69% mai mic în cazul variantei Omicron în comparaţie cu infecţiile cu varianta Delta”, scrie Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI) în raportul său săptămânal.

Varianta Omicron a fost depistată la 32% dintre persoanele internate cu COVID-19 în ţara scandinavă în prima săptămână a anului 2022 (24 din 74) faţă de o proporţie de 1,7% cu patru săptămâni mai devreme (3 din 175).

Însă, în aceeaşi perioadă, varianta a devenit predominantă, reprezentând în prezent aproximativ 90% din noile infecţii.

„Varianta Omicron prezintă un risc semnificativ mai mic decât varianta Delta de a dezvolta o formă severă a bolii la persoanele infectate, cel puţin dacă sunt vaccinate”, a subliniat FHI într-un alt raport de evaluare a riscurilor.

Cu toate acestea, Institutul afirmă că se aşteaptă la un val de infectări în cursul iernii care va pune sub presiune pe sistemul sanitar. Din ianuarie până în martie, „câteva sute de mii” de persoane ar urma să fie infectate cu coronavirus, conform previziunilor, cu vârfuri zilnice de până la 50.000 de cazuri, în ţara nordică cu 5,4 milioane de locuitori.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.