Autorități SUA: Terapia cu anticorpi a companiei Regeneron a primit autorizație de urgență

Autoritatea americană care reglementează piața medicamentelor, US Food and Drug Administration (FDA), a emis, sâmbătă, o autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru terapia cu anticorpi a companiei Regeneron Pharmaceuticals.

Acesta este un tratament experimental administrat lui  Donald Trump, despre care președintele american a afirmat că l-a ajutat să se vindece de COVID-19, potrivit Reuters.

Tratamentul face parte dintr-o clasă de medicamente cunoscute sub numele de anticorpi monoclonali, care sunt copii fabricate ale anticorpilor creați de corpul uman pentru combaterea infecțiilor.

Cocktailul celor doi anticorpi monoclonali, casirivimab şi imdevimab, poate fi utilizat pentru tratarea simptomelor uşoare până la cele moderate ale COVID-19. Acesta este destinat pacienţilor cu vârsta de peste 12 ani care prezintă riscul de a face o formă severă a bolii. Cocktailul nu poate fi utilizat la pacienţi cu COVID-19 care sunt spitalizaţi sau care au nevoie de oxigen.

Prin terapiile cu anticorpi monoclonali ar putea fi evitată spitalizarea

FDA a emis ordinul după un studiu clinic realizat pe 799 de adulţi nespitalizaţi cu simptome uşoare până la moderate de COVID-19.

„Autorizarea acestor terapii cu anticorpi monoclonali ar putea permite pacienţilor să evite spitalizarea şi să uşureze povara sistemului nostru de îngrijire a sănătăţii”, a explicat Stephen Hahn, oficial al FDA.

Regeneron Pharmaceuticals a primit peste 500 de milioane de dolari din partea guvernului american pentru a dezvolta tratamentul, a anunțat New York Times.

Primele 300.000 de doze vor fi furnizate gratuit de către guvern. Pacienţii ar putea fi totuși nevoiţi să plătească unităţilor de sănătate costul administrării medicamentului, potrivit unui comunicat al companiei.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.