Autoritățile britanice au făcut publice simptomele COVID-19 la pisici, după confirmarea primului caz

Autoritățile din Marea Britanie au dezvăluit simptomele de care a suferit prima pisică diagnosticată cu COVID-19 pe teritoriul țării și au emis recomandări pentru proprietarii de animale de companie.

Felina a contractat infecția de la proprietarul său. Potrivit Downing Street două simptome i-au determinat pe proprietari să meargă la veterinar: „secreții nazale și scurtarea respirației”.

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului a declarat: „Testul a fost efectuat de laboratorul Agenției pentru Sănătatea Animalelor și Plantelor, fiind trimis de un veterinar privat pe care l-au consultat proprietarii. Simptomele sale au fost o infecție respiratorie cu o secreție nazală și o oarecare scurtare a respirației”, relatează cotidianul Mirror.

„Nu există dovezi că animalele de companie sau alte animale domestice transmit virusul direct oamenilor”, a adăugat el.

„Toate dovezile disponibile în acest caz sugerează că pisica a contractat virusul de la proprietarii săi, care au fost ei înșiși pozitivi pentru COVID-19. În cazul în care animalul dumneavoastră de companie nu este bine, ar trebui să îl țineți în interior până la recuperarea acestuia. Dacă sunteți suficient de îngrijorați, puteți duce animalul de companie la veterinar”, a mai spus acesta.

Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale (RSPCA) i-a asigurat pe proprietarii de animale de companie că nu există dovezi că oamenii pot prinde virusul de la prietenii lor blănoși, dar oamenii i-au avertizat că ar trebui să se spele pe mâini după ce mângâie pisica sau câinele și să evite să fie lins de ei.

„Până în prezent, nu există dovezi cunoscute ale transmiterii virusului de la animale de companie la om”, a spus un purtător de cuvânt al organizației.

„La fel ca mâinile omului, blana de animale de companie ar putea transporta virusul și, prin urmare, este important să adoptăm măsuri de igienă stricte atunci când interacționăm cu animalele de companie, mai ales dacă ar fi putut intra în contact cu alte persoane”, a adăugat el.

Cazul din Marea Britanie a fost raportat la Organizația Mondială pentru Sănătate Animală (OIE), în conformitate cu angajamentele internaționale.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.