Autorităţile de reglementare din Marea Britanie sfătuiesc persoanele cu antecedente semnificative de reacţii alergice să nu facă vaccinul Pfizer

Stephen Powis, directorul medical al Serviciului Naţional de Sănătate (NHS), a declarat că Autorităţile de reglementare din Marea Britanie recomandă persoanelor cu antecedente „semnificative” de reacţii alergice să nu facă vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19, după ce două persoane au prezentat reacţii adverse marţi, potrivit DPA şi AFP.

Powis a precizat că astfel de sfaturi din partea Agenţiei de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale din Marea Britanie (MHRA) constituie o practică standard.

Marea Britanie a fost prima ţară care a autorizat acest vaccin şi a demarat, marţi, o campanie masivă de vaccinare, îndreptată până acum către îngrijitorii din centrele de asistenţă şi vârstnici.

„Două persoane cu reacţii alergice grave au reacţionat prost”, a anunţat Stephen Powis, directorul medical al Serviciului Naţional de Sănătate (NHS). „Amândouă se recuperează bine”, a precizat el.

„Aşa cum se obişnuieşte în cazul noilor vaccinuri, MHRA a recomandat ca măsură de precauţie ca persoanele cu antecedente semnificative de reacţii alergice să nu primească vaccinul, după ce două astfel de persoane au răspuns negativ ieri”, a precizat el, adăugând că în prezent aceste două persoane „se recuperează bine”.

Cele două persoane sunt predispuse la alergii, ceea ce le face să poarte tot timpul asupra lor adrenalină.

Prin urmare, Agenţia de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale din Marea Britanie (MHRA) a emis o recomandare de a nu fi vaccinate „persoanele cu antecedente semnificative de reacţii alergice la vaccinuri, medicamente sau alimente (cum ar fi reacţiile anafilactice sau cele pentru care se recomandă purtarea de adrenalină autoinjectabilă).

Asistentele şi medicii din Marea Britanie au început, marţi, administrarea vaccinului dezvoltat de compania farmaceutică germană BioNTech şi de partenerul său american Pfizer. Rezidenţii din centrele de asistenţă, precum şi îngrijitorii lor, sunt primii care beneficiază de acest vaccin, ce se administrează în două doze, la interval de 21 de zile.

Aproximativ 800.000 de doze din vaccinul Pfizer-BioNTech din cele 40 de milioane comandate de guvern vor fi administrate iniţial.

Acest vaccin se bazează pe codul genetic al virusului SARS-CoV-2 pentru a „antrena” sistemul imunitar al organismului să creeze anticorpi împotriva lui.

Vaccinul Pfizer-BioNTec implică, însă. restricţii şi măsuri severe de transport şi stocare. Spre deosebire de omologii săi de la compania americană Moderna şi Oxford / AstraZeneca, acest vaccin este însoţit de specificaţii stricte în ceea ce priveşte depozitarea şi transportul.

Conform AFP, comitetul pentru vaccinuri al Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (Food and Drug Administration, FDA) se întruneşte, joi, pentru a analiza cererea BioNTech / Pfizer de aprobare a vaccinului său anti-coronavirus.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.