Autoritățile locale distribuie măști persoanelor defavorizate

Primăria Capitalei, prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Centrul pentru Seniori, va distribui gratuit măşti de protecţie pentru pensionarii şi persoanele cu dizabilităţi care nu au posibilităţi să şi le achiziţioneze, a anunţat, marţi, municipalitatea.

Pentru estimarea corectă a numărului de măşti necesare, cei interesaţi sunt rugaţi să scrie la adresa: registratura@dgas.ro (pentru persoanele cu dizabilităţi) şi mastiseniori@cs-mb.ro (pentru pensionari). Persoanele care nu au acces la mijloace electronice sunt rugate să apeleze la sprijinul familiei, prietenilor, vecinilor sau voluntarilor, relatează Agerpres.

“Numărul de măşti care se vor oferi fiecărei persoane se va stabili după centralizarea solicitărilor transmise la adresele de email registratura@dgas.ro şi mastiseniori@cs-mb.ro. După centralizarea necesarului estimat, DGASMB şi Centrul de Seniori vor demara procedurile de achiziţie, conform legislaţiei în vigoare”, a precizat Biroul de presă al Primăriei Capitalei.

Peste 50.000 de măşti de protecţie şi 8.000 de pachete cu şerveţele biocide vor fi distribuite gratuit către aproximativ 25.000 de persoane de peste 65 de ani care locuiesc singure şi nu au posibilităţi materiale, precum şi către alte categorii defavorizate din judeţul Bihor, a anunţat marţi Prefectura.

O primă tranşă de pachete a fost deja livrată către Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, urmând să fie împărţite persoanelor vulnerabile în cursul acestei săptămâni.

“Materialele vor fi distribuite către primării cu ajutorul cadrelor Inspectoratului Judeţean de Poliţie, iar beneficiarii vor intra în posesia pachetului de protecţie gratuit, în baza semnării unui proces verbal”, se precizează într-un comunicat al Prefecturii.

Potrivit sursei citate, materialele provin din produsele biocide şi echipamentele de protecţie confiscate în PTF Borş, în perioada 19 aprilie – 3 mai, în baza ordinelor emise de ministrul Sănătăţii.

Prefectul Dumitru Ţiplea consideră că distribuţia pachetelor de protecţie gratuite “este un demers firesc”.

“Suntem datori să ne protejăm părinţii şi bunicii, atât ai noştri, cât şi pe cei uitaţi. Ei reprezintă cea mai vulnerabilă categorie de bihoreni, care, în contextul relaxării condiţiilor de circulaţie, nu au acces la minime mijloace pentru a se proteja împotriva Covid-19”, a declarat prefectul, citat în comunicat.

Primăria Deva a început vineri distribuirea gratuită de măşti de protecţie către populaţia din municipiu şi localitățile aparţinătoare, pentru fiecare locuinţă fiind repartizat câte un pachet cu cinci asemenea obiecte.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.