Avertismentul specialiștilor cu privire la virusul SARS-CoV-2 și cel gripal

Specialiștii de la nivel internațional reamintește oamenilor importanța administrării vaccinului antigripal în această perioadă, alături de cel împotriva COVID-19.

Oficialii din domeniul sănătății sunt cu atât mai îngrijorați cu cât aceasta va fi prima iarnă în care virusul gripal și SARS-CoV-2 circulă în același timp, scrie BBC.

Potrivit sursei citate, cercetările arată că persoanele infectate cu ambele virusuri au de două ori mai multe șanse de a-și pierde viața comparativ cu cele cu COVID-19.

În acest context, peste 40 de milioane de oameni din Marea Britanie vor primi în acest an vaccinul antigripal în cadrul celei mai mari campanii de vaccinare împotriva gripei de până acum, acțiune care include, pentru prima dată, toți copiii de liceu până la vârsta de 16 ani.

De asemenea, pe lângă campania extinsă împotriva gripei, persoanelor cu vârsta peste 50 de ani și adulților mai tineri cu diferite afecțiuni asociate li se vor oferi și vaccinul anti-COVID-19 în această toamnă și iarnă.

Dr. Jenny Harries, șeful nou-înființatei Agenții de Securitate a Sănătății din Marea Britanie, a avertizat că nivelul imunității la gripă va fi probabil mai scăzut în această iarnă, deoarece virusl gripal a circulat mai puțin anul trecut printre oameni în contextul distanțării și a măsurilor luate pe scară largă împotriva noului coronavirus.

”Este foarte important ca oamenii să fie vaccinați”, a spus Dr. Jenny Harries.

”Aceasta este prima iarnă în care vom avea gripă sezonieră și COVID-19 în același timp”, a mai adăugat Harries.

Prof. Jonathan Van-Tam, ofițer medical adjunct al Angliei, a spus că „trebuie să luăm acest lucru în serios și să ne apărăm”, iar vaccinarea trebuie să aibă loc.

”Ambele virusuri sunt îngrijorătoare: ambele se pot răspândi cu ușurință, pot duce la spitalizare și pot fi letale”, a spus Prof. Jonathan Van-Tam citat de BBC.

Gripa ucide aproximativ 11.000 de oameni în fiecare iarnă în Anglia și, combinată cu alte boli respiratorii, duce la peste 1.000 de internări pe spital pe zi – mai multe, în prezent, decât COVID-19.

Potrivit unui raport al Academiei Colegiilor Medicale, și în această iarnă bolile respiratorii ar putea atinge niveluri foarte ridicate, provocând tensiuni severe asupra NHS și până la 60.000 de decese.

Virusul respirator sincițial (VSR), principala cauză a internării în spital la cei sub cinci ani, circulă deja la niveluri mult mai ridicate decât în ​​mod normal.

Avertismentul de iarnă vine în timp ce guvernul lansează o campanie publicitară pentru a-i încuraja pe cei eligibili să se prezinte la vaccinare atât pentru gripă, cât și pentru COVID-19.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.