Avertismentul unei campanii de prevenire a bolilor oculare: Cu multe peste jumătate din numărul șoferilor români văd în ceață când șofează

Îngrijirea primară a ochilor trebuie să devină o prioritate de sănătate iar serviciile preventive sunt esențiale pentru a-i ajuta pe adulți să își mențină vederea; acestea includ examen oftalmologic complet anual pentru toți cei cu vârsta de peste 40 ani – anunță campania “Nu pierde din vedere!” ce are drept scop informarea publicului autohton cu privire la cauzele, semnele și modurile în care se previn afecțiunile oculare degenerative.

Aproape 90% dintre afecțiunile oculare se pot trata dacă sunt descoperite din timp, avertizează organizatorii, cu scopul de a încuraja românii să consulte anual la medicul oftalmolog.

“Nu pierde din vedere!”: Importanță consultului oftalmologic anual în prevenția bolilor degenerative

Asociația Suport pentru Educație şi Sănătate este o organizație neguvernamentală şi non-profit ce dorește să aducă mai aproape de oameni teme de interes general şi de a identifica, împreună cu factorii de decizie, cele mai eficiente soluții iar printre obiectivele asociației se numără promovarea, dezvoltarea, implementarea și coordonarea de activități, campanii, proiecte și programe în domeniul educație și sănătate.

Din lista afecţiunilor ce pot fi prevenite, cataracta se dezvoltă de obicei lent şi progresiv, provocând o scădere treptată şi nedureroasă a vederii; cea mai bună abordare este detectarea timpurie, monitorizarea progresiei şi luarea în considerare a unei intervenţii chirurgicale, de obicei efectuată în momentul când pierderea vederii începe să interfereze cu cerinţele vizuale ale persoanei.

De-asemenea, glaucomul este o boală cu dezvoltare lentă şi fără simptome evidente, jumătate din numărul pacienților cu această afecţiune aflând de problema lor doar atunci când este prea târziu, după pierderea unei părți din vedere.

Un procent uriaș dintre români populația văd în ceață când sunt la volan sau citesc

Degenerescenţa maculară legată de vârstă reprezintă una dintre principalele cauze de orbire la persoanele adulte; în urma unui studiu, a reieşit că 60% din populaţia României vede în ceaţă atunci când citeşte sau şofează.

Retinopatia diabetică poate fi prevenită în mare măsură prin diagnosticare precoce şi tratament. Prima se dezvoltă retinopatia neproliferativă însă cea proliferativă este mai severă şi poate conduce la hemoragie vitroasă şi dezlipire de retină.

Cei care se confruntă cu pierderea sau scădearea majoră a vederii sunt mai restricţionați în activităţile zilnice, au mai puţină interacţiune socială, se simt mai singuri şi sunt expuși riscului de a dezvolta simptome depresive.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.