Avertizare pentru Iberogast la pacienții cu afectare hepatică

Producătorul german de medicamente Bayer va adăuga un avertisment privind posibile cazuri rare de afectare hepatică după administrarea de Iberogast. Acesta este un medicament pe bază de plante, eliberat fără prescripție medicală, recomandat pentru diverse simptome gastrointestinale precum durerea abdominală, crampe, balonare, flatulență, grețuri și pirozis. Decizia a fost luată după ce autoritatea germană de reglementare a medicamentelor și farmacovigilență (BfArM) a confirmat legătura dintre un deces și utilizarea acestui medicament.

Bayer a confirmat că va modifica eticheta pentru a exclude din grupul de pacienți vizați persoanele cu afecțiuni hepatice, dar și femeile însărcinate sau care alăptează. Pe etichetă se mai precizează că tratamentul ar trebui oprit dacă apar semne de afectare a ficatului, scrie Reuters.

Medicamentul a fost introdus pe piață în 1960 și este aprobat în mai mult de 40 de țări (nu și România). El a ajuns în portofoliul Bayer în 2013, odată cu preluarea companiei Steigerwald, deținătoare licenței pentru Iberogast.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.