Băcăuanii se pot testa gratuit pentru SARS-CoV-2, la recomandarea medicului de familie

Primarul municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, a anunțat că locuitorii se pot testa gratuit pentru SARS-CoV-2, la recomandarea medicului de familie. Testarea se va realiza la Spitalul de Pneumoftiziologie din localitate.

”Continuăm campania de implicare în lupta cu pandemia și venim în sprijinul băcăuanilor cu testarea gratuită pentru COVID-19. Știu că unii dintre băcăuani nu vor încă să se vaccineze din diverse motive și știu că, în același timp, există întârzieri mari în testarea asigurată de către alte instituții. Mai mult decât atât, costurile testării necesare pentru obținerea certificatului verde sunt foarte mari pentru larga majoritate a băcăuanilor. Din aceste motive am lansat acest program.  Băcăuanii se vor putea programa pentru testare gratuită COVID-19 pe site-ul spitalului Pneumoftiziologie, în urma recomandării medicului de familie”, a declarat primarul municipiului Bacău într-un comunicat.

Programările pentru testarea gratuită COVID-19 se pot face la https://testaregratuita.municipiulbacau.ro/ .

Punctul de testare a fost amenajat la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău din strada Oituz nr.72, și este operațional de luni până vineri începând cu data de 18.10.2021, în intervalul orar 10:00-18:00.

Prezentarea pentru recoltarea probelor biologice se va face respectând ordinea programărilor din platforma online și a normelor de protecție în vigoare la ora actuală.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.