Baciu (CNAS), despre Rezidențiat: Nu este deloc un examen uşor, sunt 200 de întrebări la care ai patru ore să răspunzi

„Astăzi este o zi crucială pentru cei 10.194 de candidaţi, viitori medici, stomatologi şi farmacişti care trec prin examenul de Rezidenţiat”, a transmis preşedintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Andrei Baciu. „Nu este deloc un examen uşor, sunt 200 de întrebări la care ai patru ore să răspunzi”, a subliniat președintele CNAS

. Există multe discuţii şi preocupări, dar un aspect vital despre acest lucru ne priveşte pe toţi: dorinţa de a face din România un loc unde toţi aceşti tineri medici, stomatologi şi farmacişti să dorească să rămână şi să îşi construiască carierele. Ca cineva care a lucrat ca medic în străinătate şi s-a întors în România, înţeleg provocările, dar şi oportunităţile unice pe care le avem aici, în ţara noastră. Ţine numai de noi, de fiecare dintre noi, să ne concentrăm pe soluţie mai mult decât pe problemă şi să facem din România o alternativă la plecatul din ţară. Mult succes tuturor candidaţilor!”, a scris Baciu, pe Facebook.

Ministerul Sănătăţii organizează, duminică, concursul de intrare în Rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie.

Concursul se desfăşoară în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Anul acesta s-au înscris la concurs 10.194 de candidaţi. Dintre aceştia, 5.733 au optat pentru domeniul medicină, 2.331 pentru domeniul medicină dentară şi 2.130 pentru domeniul farmacie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.