Baciu, despre vaccinarea anti-COVID a copiilor: Aici trebuie o abordare specială, tocmai pentru că va veni probabil această recomandare cândva în timpul verii

Vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor este un punct esențial în ceea ce privește demararea școlii în toamnă, este de părere secretarul de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu.

”Aici trebuie o abordare specială, tocmai pentru că va veni probabil această recomandare cândva în timpul verii. Este extraordinar de util acest punct pentru demararea școlii în toamnă. (…) Am luat în calcul aceste lucruri, le gândim, însă trebuie să ne apropiem de acel eveniment pentru a face pași concreți. Depinde foarte mult de momentul în care se va primi efectiv aprobare. Noi suntem foarte atenți și monitorizăm dinamica evenimentelor și deja am început o analiză despre cum ar fi cel mai bine să abordăm această situație, care este un pic diferită la nivel tactic față de ceea ce am făcut până acum”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, duminică seara, la un post de televiziune.

În acest moment, companiile Pfizer și Moderna fac demersuri pentru obținerea autorizației în ceea ce privește vaccinarea împotriva noului coronavirus a copiilor și a adolescenților.

”Pentru vaccinul de la Pfizer-BioNTech, pentru 12-16 ani sunt studii, procedurile sunt în evaluare, deci probabil că vom avea vești în perioada următoare și din partea EMA. În momentul în care va primi autorizație, va putea fi utilizat pentru 12-16 ani, însă sunt studii în desfășurare și pentru copiii cu vârste mai mici, începând cu 6 luni, deci o să avem vești în acest sens pe măsură ce lucrurile evoluează”, a mi spus Andrei Baciu la Digi 24.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.