Baciu: Spitalul Fundeni nu se va transforma în următoarele zile în unitate COVID

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a declarat, marţi, că Spitalul Fundeni „nu se va transforma în următoarele zile” în unitate care va trata pacienţi COVID.

„Cu privire la Spitalul Fundeni, nu se va transforma în următoarele zile în spital care va trata pacienţi COVID, pentru că, pe de o parte, am fost în cursul zilei de vineri să văd respectiva locaţie, paturile de pe secţie, sigur, spitalul se prezintă foarte bine, însă instalaţia electrică, spre exemplu, nu a fost testată cel puţin pentru condiţii care să aibă o solicitare destul de mare. Pe de altă parte, la Terapie intensivă s-ar câştiga foarte puţine locuri, patru mai exact, dar acest lucru s-ar face în detrimentul aproape a tuturor specialităţilor chirurgicale, aceşti pacienţi având nevoie de Terapie intensivă ulterior, şi a altor tipuri de pacienţi cu diverse patologii non-chirurgicale. Trebuie să ţinem cont că s-au identificat soluţii de paturi în jurul Bucureştiului, practic, regiunea este cea care contează”, a afirmat Andrei Baciu.

Potrivit secretarului de stat, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” nu vor fi internaţi pacienţi adulţi, decât dacă situaţia o va impune.

„Suplimentar, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” nu se vor interna pacienţi adulţi, ci, dimpotrivă, se va creşte numărul de locuri la Terapie intensivă pentru copii. Este identificat un număr de câteva locuri de Terapie intensivă în care sunt copii internaţi, copii cu COVID, locuri care pot fi ulterior transformate în locuri de adulţi, astfel încât în respectivele locuri nu vor mai fi internaţi copii, ci aceştia se vor interna la locurile de la „Grigore Alexandrescu”, dacă situaţia o va impune, oricum putând beneficia de servicii medicale la o calitate maximală la „Grigore Alexandrescu”, a mai spus secretarul de stat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.