Bărbații care fac pași mici sunt cu 40% mai predispuși la disfuncții erectile – studiu

Bărbații care fac pași mici au un risc cu 40% mai mare de disfuncție erectilă, deoarece au mușchii pelvici mai slabi, cred oamenii de știință. Cercetătorii din Japonia au măsurat lungimea pașilor bărbaților, precum și cât de sus au ridicat picioarele de la sol în timp ce mergeau. Rezultatele au dezvăluit că cei cu pași mai mici au fost mai predispuși la impotență decât cei cu pași lungi. Cercetătorii cred că mușchii pelvici joacă un rol important în capacitatea de a obține și menține o erecție.

 

Mușchii podelei pelviene, în atenția cercetătorilor

 

„Forța musculară și flexibilitatea pelvisului și a picioarelor sunt factori cheie pentru disfuncția erectilă. Credem că mușchii pelvici slabi provoacă atât disfuncția erectilă, cât și pașii mici”, a declarat dr. Shingo Hatakeyama, de la Universitatea Hirosaki, autorul principal al studiului.

Rezultatele, publicate în Journal of Sexual Medicine și preluate de site-ul dailymail.co.uk, provin în urma studiu realizat pe 324 de bărbați. Mersul lor a fost măsurat în funcție de lungimea pasului fiecărui participant și de înălțimea la care era ridicat piciorul în timpul mersului. De exemplu, testul celor doi pași a măsurat distanța, în centimetri, a doi pași împărțită la înălțimea măsurată tot în centimetri. Testul indică echilibrul, flexibilitatea și forța musculară a membrelor inferioare și este utilizat în Japonia pentru a evalua riscul de mobilitate redusă al unei persoane. Bărbații cu pași mici au avut un rezultat mediu de 153cm, iar cei cu pași mari au avut un scor mediu de 166cm.

Disfuncția erectilă a fost evaluată cu ajutorul testului Indicele internațional al funcției erectile. Scorurile între 25 și 22 nu indică nicio disfuncție erectilă, în timp ce un scor de cinci până la șapte indică o disfuncție erectilă severă. Cercetătorii au împărțit bărbații în două grupuri: cei cu un scor sub 16 și cei cu un scor mai mare de 16. Barbatii cu cei mai mici pasi au fost cu 40% mai predispuși la disfuncție erectilă, indiferent de alți factori.

Echipa a menționat, de asemenea, că anumite cercetări anterioare au făcut o asociere între bărbații cu pași mici și mușchii slabi ai podelei pelvine. Mușchii podelei pelvine susțin vezica și intestinul unui bărbat și ajută funcția sexuală. „Riscul de disfuncție erectilă la bărbații cu scoruri scăzute la testul celor doi pași ar putea fi atribuit mușchilor slabi ai podelei pelvine”, au explicat oamenii de știință japonezi.

 

Ce cauzează disfuncțiile erectile

 

Disfuncția erectilă (sau impotența) este definită ca fiind incapacitatea de a obșine sau menține o erecție adecvată pentru satisfacția sexuală. Ea este adesea cauzată de stres, oboseală, anxietate sau consumul prea mare de alcool. Diminuarea activității fizice s-a dovedit, de asemenea, a fi un factor de risc pentru disfuncția erectilă, studiile constatând că cei care fac exerciții fizice mai des au o probabilitate mai mică de impotență.

Potrivit specialiștilor, antrenamentele de anduranță și antrenamentele sportive în sporturi de luptă pot fi utile în tratarea disfuncției erectile prin îmbunătățirea nivelului de testosteron și stimei de sine și prin gestionarea stresului.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.