Bărbatul infectat cu noul coronavirus a ajuns la Institutul Matei Balș

Bărbatul originar din județul Gorj care a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19 a ajuns la Institutul Matei Balș din București în urmă cu scurt timp.

”Transportul s-a desfășurat în condiții normale pentru astfel de situații și nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane”, se arată într-un comunicat de presă.

Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată corespunzător și având condiții de izolare totală a pacientului, au dat asigurări autoritățile.

De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenții de tip CBRN (situații de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară).

Bărbatul a fost predat personalului Institutului Matei Balș și va rămâne izolat complet de restul pacienților. Medicii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea sa este bună, neavând simptome specifice.

Potrivit protocolului, primii 10 pacienți infectați cu noul coronavirus sunt îngrijiți la Institutul Matei Balș, din București.

Potrivit celor mai recente date oficiale,  sunt disponibile circa 7.620 de paturi în spitalele de boli infecțioase din țară, dintre care 92 la Terapie Intensivă.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.