Dr. Beatrice Mahler: 7 cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, depistate la ”Marius Nasta”

Șapte cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 au fost depistate la asistenți medicali și infirmiere din Institutul ”Marius Nasta”, a declarat managerul unității medicale, asist. univ. dr. Beatrice Mahler.

”După ce am avut primul caz confirmat am declanșat ancheta epidemiologică în cadrul căreia au fost testați toți colegii contacți cu primul caz”, a explicat dr. Beatrice Mahler.

Potrivit managerului, primul caz nu a respectat procedurile în vigoare. ”De menționat la primul caz este că nerespectarea procedurii a fost semnalată de personalul medical care i-a atras atenția că nu folosește corespunzător echipamentul”, a transmis ea.

Dr. Beatrice Mahler a insistat asupra importanței respectării procedurilor. ” Respectarea procedurilor trebuie să se facă întocmai pentru că e o măsură extrem de importantă, dar care neaplicată corect induce risc de infecție atât pentru persoana care nu o respectă, cât și pentru cei din jur (…). Avem proceduri clare, avem echipamente, important este să respectăm corect procedurile și să conștientizăm că doar așa noi, personalul medical, ne respectăm sănătatea noastră și a celor din jur.”, a adăugat ea.

Managerul ”Marius Nasta” a precizat că personalul institutului este testat periodic.

”Important acum este că persoanele infectate să-și recapete cât mai repede sănătatea”, a mai spus ea.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.