Beijing: 22 de noi cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2, milioane de persoane pe cale de a fi testate

Beijingul a raportat duminică 22 de noi cazuri de COVID-19, în timp ce autorităţile sunt pe cale de a testa peste două milioane de persoane pentru a limita un nou focar de contaminare în capitală.

Locuitorii Beijingului îşi reluaseră o viaţă aproape normală după circa două luni fără cazuri de contaminare. Dar reapariţia unui focar săptămâna trecută a dus la instaurarea izolării în unele cartiere şi testarea a zeci de mii de locuitori.

Piaţa engros Xinfadi, principalul loc de aprovizionare cu fructe şi legume din Beijing, este suspectată că ar fi sursa noilor contaminări. Virusul a fost descoperit în special pe planşele de tranşare a somonului importat, potrivit France Presse, citată de Agerpres.

Printre noile cazuri confirmate duminică figurează cel al unei infirmiere, prima angajată din sănătate testată pozitiv după reizbucnirea epidemiei.

Peste 220 de cazuri au legătură cu noul focar de contaminare.

Autorităţile locale au deschis în capitală 2.000 de spaţii pentru testarea populaţiei, potrivit agenţiei de presă Xinhua, care precizează că 2,3 milioane de eşantioane au fost deja prelevate.

Locuitorii au fost sfătuiţi să arunce frunctele de mare congelate cumpărate din piaţa Xinfadi, care a fost închisă. Angajaţii restaurantelor, supermarketurilor, pieţelor şi furnizorii de hrană sunt de asemenea în curs de testare.

În total, China a înregistrat 26 de noi cazuri duminică, între care trei în provincia Hebei, în vecinătatea capitalei Beijing. Una dintre persoanele depistate pozitiv a lucrat în piaţa Xinfadi. Autorităţile au informat de asemenea că este vorba despre un caz importat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.