Belgia a încadrat România în zona roșie. Autoizolare și test PCR pentru românii care merg în această țară

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că autoritățile belgiene au revizuit condițiile de acces pentru persoanele care se deplasează în acest stat din România. Conform noilor măsuri, începând de miercuri, întreg teritoriul României a fost încadrat în zona roșie, se arată într-un comunicat MAE.

Astfel, toate persoanele care sosesc în Belgia din orice regiune a României trebuie să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecției cu COVID-19, după sosirea în această țară.

De altfel, toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din regiunile incluse în zona roșie trebuie să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecției cu COVID-19.

Testul este efectuat de autoritățile belgiene, la sosirea în această țară. Călătorii sunt rugați să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care dispune ulterior testarea.

Conform informațiilor comunicate de autoritățile belgiene, dispunerea măsurii autoizolării și testarea pentru COVID-19 intră în competența autorităților regionale.

Totodată, MAE reamintește că persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie, autoritățile belgiene le recomandă să se adreseze medicului în vederea efectuării testării și autoizolării la domiciliu.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.