Beneficiile cardiovasculare aduse de medicamentele pentru diabet, tema principală a reuniunii anuale EASD

Beneficiile cardiovasculare aduse de medicamentele pentru diabet și studiile clinice în acest sens sunt principalul subiect al reuniunii anuale a Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD), care are loc în aceste zile la Barcelona. În exclusivitate pentru Sănătatea Press Group, secretarul de onoare al EASD a explicat care sunt temele congresului din acest an și ce beneficii aduce tehnologia în domeniul diabetului.

„Marea temă a acestei reuniuni sunt studiile clinice pentru insuficiența cardiacă. S-a acordat multă atenție beneficiilor cardiovasculare și siguranței aduse de medicamentele pentru diabet, aceasta este una dintre marile teme ale reuniunii. Alte studii clinice, care ar putea interesa comunitatea mai largă a diabeticilor, sunt cele legate de subiecții cu risc de apariție a diabetului de tip 1. Avem dovezi că există abordări care pot atenua riscul pe termen lung.

Aș vrea să văd o dezvoltare și mai mare a folosirii aplicațiilor și a inteligenței artificiale. Pompele artificiale, pompele de insulină și pompele inteligente reprezintă un alt domeniu în care a existat o mare dezvoltare în anii recenți și sunt atât de fericit de faptul că trăiesc în acest deceniu, pentru că pot să văd ceea ce se va întâmpla în anii următori”, a declarat Mikael Ryden pentru Ileana Toma, trimisul special Sănătatea Press Group de la cea de-a 55-a reuniune anuală a EASD.

Oficialul EASD a transmis și un mesaj pentru organizațiile naționale din domeniul diabetului. „Veniți aici să vă cunoașteți colegii, discutați, bucurați-vă de cunoștințele pe care le prezentăm aici! Cred că acesta este locul cel mai important în care trebuie să vină cei interesați de diabet. Eu mă bucur să mă aflu în mijlocul acestui eveniment, să văd cunoștințele și discuțiile de aici. Veniți aici să vă bucurați de Barcelona!”, a mai adăugat Mikael Ryden.

Toată săptămâna, corespondentul Sănătatea Press Group, Ileana Toma, va transmite cele mai noi date publicate la reuniunea EASD, ultimele studii, precum și interviuri live cu personalități ale medicinei românești și străine de la fața locului.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.