Bilanț la nivel mondial: Peste 60 de milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Care sunt țările cu cele mai multe persoane decedate

La nivel mondial, pandemia COVID-19 s-a soldat cu 1,44 de milioane de morţi, de la sfârşitul lui decembrie, potrivit AFP, care prezintă noi bilanțuri și un rezumat al evoluției pandemiei în lume.

Bilanțul prezentat numără aproximativ 61,6 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, înregistrate în mod oficial, dintre care peste 39 de milioane s-au vindecat.

Statele Unite înregistrează cel mai mare număr de morţi (264.866) şi sunt urmate de Brazilia (136.200), Mexic (104.873) şi Regatul Unit (57.551).

Din datele prezentate de AFP, Europa a depăşit pragul de 400.000 de morţi din cauza COVID-19, iar aceste bilanţuri în Franţa şi Italia au depăşit pragul de 50.000.

SE REDESCHID MAGAZINELE ÎN FRANŢA

Magazinele considerate ”neesenţiale” se redeschid în Franţa, după ce au rămas închise timp de o lună, din cauza izolării impuse în lupta împotriva COVID-19. Această redeschidere intervine cu mai puţin de o lună înainte de Crăciun, o perioadă crucială pentru comercianţi.

Plimbările sunt de asemenea permise pe o rază de 20 de kilometri în jurul locuinţei, timp de trei ore. Anterior ele erau autorizate pe o rază de un kilometru, timp de maximum o oră.

TESTE ANTIGEN ALE CAZURILOR DE CONTACT

Tot în Franţa, Înalta Autoritate a Sănătăţii (HAS) se pronunţă ”în favoarea” folosirii testelor de antigeni/anticorpi în sânge, mai rapide decât testele virusologice RT-PCR, în cazul ”persoanelor de contact”.

Această recomandare deschide calea utilizării – şi rambursării – testelor, însă măsura urmează să intre în vigoare după ce este publicată în Jurnalul Oficial.

ARGENTINA ÎŞI RELAXEAZĂ RESTRICŢIILE

Preşedintele argentinian Alberto Fernandez a anunţat o relaxare a restricţiilor impuse în ţară. Numai două oraşe, situate în sud, rămân în izolare sanitară.

Însă unele restricţii rămân în vigoare: purtarea obligatorie a măştii sau interzicerea organizării de spectacole şi reuniuni de peste zece persoane în locurile închise.

ADUNĂRILE, INTERZISE LA LOS ANGELES

După ce a închis barurile şi retaurantele miercuri, Los Angelesul, un oraş mare situat pe Coasta de Vest a Statelor Unite, interzice cea mai mare parte a adunărilor publice, timp de trei săptămâni, în contextul în care ”curba” noilor contaminări cu SARS-CoV-2 creşte în continuare.

Această măsură nu se aplică slujbelor religioase şi manifestaţiilor.

LA TOKYO, ALCOOLUL ÎN VIZOR

Localurile care servesc alcool, inclusiv localurile de karaoke, sunt îndemnate să se închidă la ora locală 22.00, începând de sâmbătă, la Tokyo, pe o perioadă de trei săptămâni.

Această măsură nu are caracter constrângător, însă cei care o aplică vor putea beneficia de ajutoare.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.