Bilanțul deceselor cauzate de COVID-19 în India a depășit pragul de 100.000

Numărul deceselor legate de coronavirus în India a depăşit 100.000 sâmbătă, potrivit cifrelor oficiale, făcând India a treia ţară în ceea ce priveşte morţii după Statele Unite şi Brazilia.

Un total de 100.842 de decese au fost înregistrate, arată datele Ministerului indian al Sănătăţii. Pandemia continuă să facă ravagii în India, a doua ţară cea mai populată din lume cu 1,3 miliarde de locuitori.

De la izbucnirea pandemiei, au fost înregistrate 6,47 milioane de cazuri de contaminare şi se aşteaptă ca India în următoarele săptămâni să depăşească Statele Unite şi să devină ţara cu cel mai mare număr de contagiuni.

Cu toate acestea, faptul că populaţia Indiei este de patru ori mai mare decât cea americană şi în timp ce Statele Unite au de două ori mai multe decese decât India, ridică îndoieli cu privire la acurateţea cifrelor indiene, informează France Presse, citată de Agerpres.

„Nu ştim cât de fiabile sunt ratele mortalităţii în India”, a declarat virologul T. Jacob John pentru AFP. „India nu are un sistem de supraveghere a sănătăţii publice care să documenteze toate cazurile de boală şi deces în timp real”, a spus el.

Deşi autorităţile indiene efectuează aproximativ un milion de teste pe zi, ca procent al populaţiei rata de teste în India este cu mult mai mică decât cea a multor ţări.

Statele Unite, de exemplu, testează proporţional de cinci ori mai mulţi oameni decât India, potrivit site-ului de statistici mondiale Worldometer

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.