Bilanțul deceselor cauzate de noul coronavirus a sărit de 1.000

Bilanțul deceselor cauzate de noul coronavirus a sărit de 1.000. Organizația Mondială a Sănătății se teme de o propagare masivă a virsului în afara Chinei. Doi oameni au murit în Filipine și unul în Hong Kong, în condițiile în care mai mult de 400 de cazuri de infectare cu virsul 2019-nCoV au fost raportate în 30 de țări. Peste 42.000 de oameni au fost infectați până acum.

Înmulțirea cazurilor de transmitere a virusului de către persoane care nu au fost în China provoacă îngrijorare în rândul autorităților sanitare. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că acest lucru ar putea fi o scânteie care să devină un incendiu de proporții. Marea Britanie a transmis că în două dintre cele opt cazuri de îmbolnăvire confirmare este vorba despre membri ai personalului medical.

Marea Britanie a declarat că noul coronavirus este o amenințare iminentă pentru sănătatea publică, iar cei la care sunt infectați pot fi puși în csarantină forțat.

Primarul general al Capitalei, Garbiela Firea, a anunțat luni că Primăria Capitalei a pus la dispoziție o locație în București unde să fie ținute în carantină timp de 14 zile persoanele suspecte de coronavirus. În acest moment, în această locație se află două persoane.

Mai multe persoane de origine chineză sau care au călătorit în China se află în carantină la domiciliu, în mai multe județe ale României. În Buzău, 17 oameni, printre care 12 cetățeni chinezi, sunt auto-izolați la domiciliu. Tabăra școlară din localitatea Arbănași a fost desemnată de către ISU Buzău ca locație pentru punerea în carantină a suspecților de infectare.

Joi, va avea loc la Bruxelles, o reuniune a ministrilor Sănătății din Uniunea Europeană în prezența unui reprezentat al OMS, pentru a stabili măsuri coordonate pentru protejarea sănătății, în interiorul uniunii, în condițiile liberei circulații în spațiul comunitar.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.