BioNTech: Este posibil ca autorizarea și distribuirea vaccinului anti-COVID-19 să aibă loc până la sfârşitul anului

Directorul laboratorului german BioNTech, care lucrează cu cel american Pfizer la un vaccin contra COVID-19, a declarat că este „posibil” ca autorizarea şi distribuirea acestuia să aibă loc până la sfârşitul anului, în Statele Unite şi Uniunea Europeană, relatează AFP, potrivit presei internaționale.

„Există o şansă să putem obţine anul acesta autorizarea în Statele Unite sau în Europa sau în cele două regiuni”, a estimat Ugur Sahin, într-un interviu pentru AFP, precizând că solicitarea de autorizare va fi depusă vineri la Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA).

„Este posibil să putem livra vaccinuri din decembrie”, a spus reprezentantul BioNTech.

La rândul său, Moncef Slaoui, responsabil ştiinţific al operaţiunii Warp Speed, numită de Donald Trump să vaccineze populaţia americană, a spus că în Statele Unite, cele două vaccinuri ar putea fi autorizate de Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA) în primele săptămâni din decembrie.

Acest lucru ar permite vaccinarea a 20 de milioane de americani, prioritari fiind vârstnicii şi cei cu risc, din a doua parte a lunii decembrie, potrivit acestuia, apoi 25 de milioane de persoane pe lună începând din ianuarie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.