Biosimilar de bevacizumab produs de Pfizer, autorizat de Comisia Europeană

Comisia Europeană a autorizat punerea pe piață a medicamentului Zirabev, un biosimilar de bevacizumab. Acesta este indicat în tratamentul carcinomului colorectal metastatic, al cancerului de sân metastatic, al cancerului pulmonar cu celule non-mici avansat nerezecabil, metastatic sau recurent, al cancerului renocelular avnsat și/sau metastatic și al cancerului de col uterin persistent, recurent sau metastatic.

Autorizarea vine după recomandarea făcută de Comitetul pentru produse medicinale de uz uman (CHMP) al Agenției Europene a Medicamentului (EMA) în decembrie 2018. Recomandarea s-a bazat pe rezultatele din studii clinice, care au arătat echivalența clinică și absența diferențelor semnificative dintre Zirabev și originalul Avastin (produs de Genentech, companie din grupul Roche).

Bevacizumab este un anticorp monoclonal care inhibă formarea de noi vase de sânge (angiogeneza) prin recunoașterea și legarea specifică de factorul de creștere al endoteliului vascular (VEGF).

Pe lângă Zirabev, Pfizer mai are patru biosimilare autorizate în Uniunea Europeană (pentru epoetin zeta, filgrastim, infliximab și trastuzumab), precum și alte medicamente potențial candidate, aflate în faze avansate de dezvoltare.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.