Bode: Anchetă în cazul unei persoane care vindea un certificat fals de vaccinare anti-COVID-19 pe o rețea de socializare

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, luni, că oamenii legii lucrează pentru a identifica o persoană care a încercat să vândă un certificat fals de vaccinare anti-COVID-19 prin intermediul unei reţele de socializare.

“Suntem atenţi la aceste noi infracţiuni care apar pe plaja infracţională din România, nu am mai avut astfel de situaţii, acolo este o anchetă în curs. Cu siguranţă specialiştii noştri lucrează ca, în cel mai scurt timp, să-l identificăm pe cel care a încercat şi nu a reuşit, din fericire, să vândă acel certificat de vaccinare fals. Infractorii şi infracţionalitatea evoluează foarte mult, în pandemie am văzut cu ce ne-am confruntat, cu siguranţă vor mai apărea astfel de situaţii, dar, ori de câte ori sunt astfel de semnale, intervenim prompt, avem în lucru şi alte activităţi despre care vom vorbi atunci când vom avea primele rezultate. Cunosc situaţia şi mi-am propus împreună cu structurile MAI să o soluţionăm cât mai repede posibil, să-l identificăm pe autor”, a afirmat Bode.

Arafat: Atragem atenţia posibililor pacienţi, persoane nevaccinate, să nu recurgă la astfel de soluţii

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a avertizat că, în cazul falsificării certificatelor de vaccinare, consecințele medicale pot fi grave atât pentru persoana în cauză, cât și pentru cei cu care intră în contact.

“În condiţia în care noi avem anumite reguli de sănătate publică, de exemplu, în birou dacă toată lumea e vaccinată până la zece persoane se poate sta fără mască, sunt anumite zone în care poţi să accesezi şi să spui ”Sunt vaccinat” plus inducerea în eroare a medicului, dacă te îmbolnăveşti medicul poate altfel abordează o persoană care ştie că e vaccinată decât o persoană care ştie de la început că nu este vaccinată. Deci este periculos şi pentru ceilalţi, şi pentru persoanele care folosesc astfel de metode. Trebuie soluţionate cât mai repede şi atragem atenţia pacienţilor sau posibililor pacienţi, persoane nevaccinate, să nu recurgă la astfel de situaţii. E mai uşor să spună că nu sunt vaccinat şi asta este, iar acolo unde trebuie, să se testeze”, a declarat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.