Bosinceanu (RASCI): Organizaţia şi-a adaptat activitatea pentru a sprijini eforturile autorităților

Răzvan Bosinceanu, președinte Asociaţiei Română a Producătorilor de Medicamente Fără Prescripţie (RASCI) , a declarat că în această perioadă, organizaţia şi-a adaptat activitatea pentru a sprijini eforturile autorităților și a încurajat companiile membre să respecte recomandările emise de acestea.

În același timp, Bosinceanu a spus că au fost continuate demersurile de informare, educare și responsabilizare la nivelul populației, se arată într-un comunicat de presă.

Astfel, RASCI a demarat campania „Despre sănătate, cu responsabilitate”, o campanie pe termen lung și singurul demers educațional la nivel național cu privire la utilizarea corectă a medicamentelor fără prescripție medicală, a suplimentelor alimentare și a dispozitivelor medicale pentru îngrijire personală.

În cadrul campaniei, RASCI a desfășurat și primul studiu reprezentativ național referitor la percepțiile și comportamentele românilor cu privire la automedicație, setând astfel un punct de referință în procesul de educare a consumatorilor.

Totodată, RASCI a încurajat informarea, educarea și responsabilizarea consumatorilor și pacienților români încă de la înființarea asociației și, în același timp, a contribuit la dezvoltarea unui cadru legislativ coerent, transparent și predictibil pentru categoriile de produse reprezentate de Asociație.

Potrivit aceleiaşi surse, Asociația a dezvoltat parteneriate atât cu autoritățile și instituțiile abilitate din domeniu, cât și cu instituții și organizații profesionale europene. Totodată, a dezvoltat propriul Cod Etic, precum și Ghiduri de bune practici pentru comunicarea comercială aferentă suplimentelor alimentare și dispozitivelor medicale, în efortul de a crea un standard unitar, la nivelul membrilor asociației dar și al întregii industrii.

Mai mult, reprezentanții Asociației sunt implicați în dialogul legislativ pe teme de impact, precum reglementarea unitară a suplimentelor alimentare, schimbarea statutului din Rx în OTC pentru diverse produse, publicitatea pentru produsele reprezentate sau actualizarea codului audiovizual, etc.) și contribuie cu expertiza lor în cadrul celor mai relevante evenimente din piață.

„Datorită perseverenței intense și a cunoștințelor extinse ale angajaților, membrilor și colaboratorilor noștri, RASCI a reușit să își consolideze poziția în industria de self-care ca partener de încredere pentru autoritățile relevante, un promotor puternic pentru educația consumatorilor și pacienților la nivel național și un reper relevant al unui mediu competitiv, transparent și corect. Pentru a optimiza rezultatele Asociației, activitatea RASCI pentru anul acesta se axează pe câțiva piloni strategici, care includ consolidarea poziției noastre și creșterea nivelului de implicare în raport cu toți stakeholderii relevanți, contribuția activă la generarea unui cadru de reglementare optim și a unui mediu concurențial echitabil, precum și la informarea, educarea și responsabilizarea utilizatorilor de produse din sfera îngrijirii personale,” a declarat Diana Mereu, Director Executiv RASCI.

RASCI, asociația reprezentativă pentru segmentul de medicamente fără prescripție medicală, suplimente alimentare și dispozitive medicale pentru îngrijire personală din România marchează împlinirea a patru ani de existență.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.