Brașov: Control DSP la un cabinet de medicină de familie din Predeal; Colegiul Medicilor se autosesizează

Reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov au mers în control la un cabinet de medicină de familie din Predeal, după ce au apărut informații  că soţul unei doctoriţe, IT-ist de profesie, i-ar ţine locul acesteia şi chiar ar elibera reţete pentru pacienţi cu parafa medicului.

Scopul verificărilor DSP este de a constata dacă respectivul cabinet funcționează sau nu, atribuțiile principale de verificare aparținând Casei de Asigurări de Sănătate, Colegiului Medicilor și Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Brașov, Anca Bâtiu, potrivit Agerpres.

Preşedintele Colegiului Medicilor Braşov, dr. Gabriel Moraru, a anunțat că instituţia se va autosesiza şi va începe o anchetă. Șeful Colegiului Medicilor Brașov a mai spus că până acum nu au fost sesizați în legătură cu acest caz şi nu a știut de existenţa unor probleme privind respectivul cabinet de medicină de familie de la Predeal, deşi ar fi fost normal ca eventualii pacienţi nemulţumiţi să se adreseze şi Casei de Asigurări, şi Colegiului Medicilor Braşov, organism care reglementează activitatea profesională a medicilor.

Surse citate de Agerpres spun că ar exista un dosar penal deschis în acest caz.

Cazul a fost prezentat în presă. Bărbatul care i-ar ține loc soției sale, medic de familie, este programator IT, nu ar avea diplomă în medicină, dar dă consultații, eliberează rețete și le dă sfaturi pacienților.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.