Două noi cazuri confirmate de coronavirus în România

Două noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în România. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă susținută de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Este vorba despre două persoane venite din Italia, din afara zonelor de carantină, adică din definiția de caz.

Unul dintre pacienți, un bărbat de 50 de ani, a prezentat simptome în Italia, unde s-a prezentat la medic și i s-a prescris tratament simptomatic, apoi a fost trimis acasă. S-a întors în țară pe 25 februarie și a mers direct la spital. A fost trimis la Cluj, unde i s-a făcut testul pentru coronavirus, fiind depistat pozitiv. El va rămâne în centrul de boli infecțioase de la Cluj.

El a suferit un grad de insuficiență respiratorie ieri, însă astăzi starea sa este mai bună. Se află, însă, la Terapie Intensivă.

Al doilea caz este o femeie de 38 de ani, din Timișoara, care pe 17 februarie a mers o zi la Bergamo, în afara zonei de definiție de caz. Pe 25 februarie, femeia a început să prezinte simptome, iar pe 27 februarie s-a prezentat la medic.  I s-a făcut test pentru gripă și pentru coronavirus și fost trimisă în izolare la domiciliu. Ambele au fost pozitive. Femeia, a cărei stare generală este bună, este în prezent la centrul de boli infecțioase de la Timișoara.

Autoritățile au demarat anchete epidemiologice în ambele cazuri.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.