BREAKING NEWS Începând de astăzi se instituie starea de urgență în România, pentru 30 de zile

Începând de astăzi se instituie starea de urgență pe teritoriul României, pentru o perioadă de 30 de zile. Anunțul a fost făcut de președintele României, Klaus Iohannis.

Președintele a precizat că, dacă va fi nevoie, se vor plafona prețurile la medicamente, produse medicale și utilități.

El a mai subliniat că serviciile medicale pentru tratarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus și a complicațiilor sale vor fi asigurate pentru toate persoanele aflate pe teritoriul României și vor fi acoperite din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS).

Pentru persoanele aflate în izolare, se vor stabili măsuri de sprijinire care vor fi puse în aplicare de administrațiile locale.

 

Măsuri suplimentare în domeniul sanitar

 

Președintele a anunțat că a dispus ca, în structurile Ministerului Afacerilor Interne, în unitățile sanitare și în serviciile de asistență socială să se poată angaja fără concurs personalul necesar pentru a acoperi nevoile apărute.

Klaus Iohannis a mai afirmat că în bugetul Ministerului Sănătății se află bani pentru achiziția de materiale necesare în contextul epidemilogic actual prin procedura de achiziție directă.

 

Mesajul președintelui pentru personalul medical

 

„Vreau să transmit un mesaj medicilor și cadrelor medicale: vă mulțumesc tuturor pentru eforturile făcute și suntem recunoscători pentru munca pe care o depuneți în mod neobosit. Am luat măsuri pentru achiziția de echipamente pentru ca sănătatea dumneavoastră să nu fie pusă în pericol”, a spus Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.