Se suplimentează programul de fertilizare in vitro derulat de Primăria Municipiului București

Proiectul de sprijin pentru fertilizare in vitro „O șansă pentru cuplurile infertile – FIV 1” derulat de Primăria Municipiului București prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a fost suplimentat la 12 decembrie cu încă 2.000 de  beneficiari. Modificarea a fost aprobată în unanimitate în Consiliul General al Municipiului București.

 

Rată de succes 70% pentru proiectul FIV 1

 

În cadrul primei etape a proiectului „O șansă pentru cuplurile infertile – FIV 1” au fost 1.000 de cupluri înscrise și 823 de dosare analizate și aprobate până în prezent.

Rata de succes raportată a fost de 70%: din cele 159 de proceduri medicale decontate și finalizate până la acest moment, 112 sunt sarcini confirmate.

 

Proiectul FIV 2 va avea de două ori mai mulți beneficiari

 

Proiectul „O șansă pentru cuplurile infertile – FIV 2” se va derula în unitățile sanitare specializate în FIV, care, conform regulamentului, îndeplinesc criteriile de eligibilitate. Lista acestora și regulamentul  de înscriere în program vor fi afișate pe site-ul ASSMB. A doua etapă a proiectului „O șansă pentru cuplurile infertile – FIV 2” va avea de două ori mai mulți beneficiari – 2.000 de cupluri vor putea beneficia de ajutor financiar pentru decontarea procedurii de fertilizare in vitro.

Beneficiarii vor primi, ca și în cazul FIV 1, vouchere în două tranșe: în valoare de 4.600 de lei pentru medicamente și în valoare de 9.200 de lei pentru proceduri medicale de fertilizare in vitro. Regulamentul acestui proiect va avea amendamente suplimentare față de proiectul anterior, în acord cu solicitările primite în aceasta perioadă, a anunțat Primăria Municipiului București.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.