București: Numărul solicitărilor la Ambulanță a crescut săptămâna trecută cu 20% față de cea precedentă

Numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) a crescut săptămâna trecută cu 20% față de perioada 13-19 ianuarie. În același interval de timp, numărul solicitărilor din partea unor persoane care prezentau febră s-a dublat. Cifrele au fost furnizate de managerul general al SABIF, Alis Grasu.

„Cu toate eforturile pe care le facem ca să suplimentăm numărul de echipaje, nu reuşim ca la toate aceste cazuri cu febră să trimitem medic. În mare parte sunt viroze sezoniere. O parte sunt gripe. Se doreşte în destul de multe situaţii să ne deplasăm cu ambulanţa la spital pentru a se face test rapid de gripă şi acest lucru este foarte greu. De aceea, facem apel la populaţie să ia legătura cu medicul de familie pentru cazurile cu febră, pentru virozele sezoniere. Să se adreseze în primul rând medicului de familie, pentru a primi tratament adecvat”, a explicat managerul SABIF.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.144 solicitări la SABIF, astfel că numărul echipajelor a fost suplimentat astăzi, la 66, a precizat ea, în cadrul comandamentului de urgență convocat la sediul Primăriei Generale.
„Am adus şi un număr record de medici de consultaţii. Avem 29 de medici de consultaţii noi. (…) Facem toate eforturile să răspundem la toate solicitările, dar mai ales la aceste cazuri de consultaţii la domiciliu trebuie ca toată lumea să înţeleagă că nu se poate ajunge în 15 minute şi timpii de ajungere devin din ce în ce mai lungi”, a spus ea.
Alis Grasu a subliniat importanţa unor măsuri de prevenţie, precum igiena personală, a locuinţei şi a locului de muncă. Totodată, a recomandat o alimentaţie bogată în legume şi fructe, în special citrice.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.