Bucureștiul se încadrează în scenariul verde de pandemie. 50 de localități însă sunt în scenariul roșu

Un număr de 50 de localități se încadrează în acest moment în scenariul roșu de pandemie, cee ace înseamnă că numărul bolnavilor noi de COVID în medie, în ultimele zile, a depășit trei cazuri.

În ceea ce privește Capitala, Iohannis a precizat că Bucureștiul se încadrează în scenariul verde.

”Bucureștiul se încadrează în scenariul verde. Majoritatea localităților din România intră pe scenariul verde, cu foarte puține sau 0 cazuri. Un număr de câteva sute de localități, la momentul acesta, intră în scenariul galben și numai 50 de localități s-ar încadra în scenariul roșu”, a declarat președintele României în cadrul unei conferințe de presă dina ceastă seară.

Scenariul verde înseamnă că în localitatea respectivă este mai puțin de o persoană infectată cu noul coronavirus, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori. Scenariul galben înseamnă că există 1-3 persoane infectate în ultimele 14 zile, la mia de locuitori. Iar scenariul roșu presupune existența a mai mult de trei persoane infectate în medie, în ultimele zile.

Totodată, Klaus Iohannis a făcut încă un apel la populație să respecte măsurile de protecție.

”Este extrem de important să respectăm cu toții aceste norme de protecție pentru că așa ne protejăm și pe noi și pe ceilalți. Este singura modalitate prin care putem îngrădi răspândirea epidemiei. (…) Răspândirea epidemiei poate fi oprită numai de noi, fiecare trebuie să respecte normele de protecție”, a subliniat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.