Bucureştiul va oferi materiale sanitare şi medicamente în valoare de cinci milioane de lei pentru Crucea Roşie Ucraina

Municipiul Bucureşti va oferi materiale sanitare şi medicamente în valoare de 5 milioane de lei pentru Crucea Roşie Ucraina.

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în unanimitate în şedinţa de luni a Consiliului General al Capitalei.

Hotărârea prevede aprobarea unui protocol de colaborare între Municipiul Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, şi Societatea Naţională de Cruce Roşie Română, în vederea implementării iniţiativei „Bucureşti pentru Ucraina”.

ASSMB va achiziţiona materialele sanitare şi medicamentele în valoare de cinci milioane de lei, care vor fi predate către Crucea Roşie România, pe bază de proces-verbal, urmând să fie transmise către Crucea Roşie Ucraina.

Potrivit referatului de aprobare a hotărârii, sute de mii de oameni din ţara vecină „trăiesc sub imperiul fricii şi al iminenţei pericolului, fiind private nu numai de libertate, dar şi de elementele de bază, esenţiale supravieţuirii”.

„Una dintre cele mai acute probleme este lipsa materialelor sanitare şi a medicamentelor, situaţia instabilă din zona în care aceştia se află şi ameninţarea continuă punându-i în imposibilitatea achiziţionării acestora. Fie că este vorba de răni suferite în urma atacurilor sau a violenţelor îndreptate asupra lor, fie despre afecţiuni anterioare care necesită asistenţă medicală urgentă, nevoia de medicamente şi de articole sanitare este evidentă”, se arată în document.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.