Bugetul Fondului Unic de Asigurări Sociale de Sănătate crește cu 45,1 milioane – proiect de rectificare bugetară

Bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) se majorează cu 45,1 milioane de lei, potrivit proiectului de rectificare bugetară publicat de Ministerul Finanțelor Publice în transparență bugetară.

Subvențiile suplimentare pentru FNUASS se ridică la 243,5 milioane de lei. De asemenea, veniturile din contribuția datorată pentru medicamente finanțate din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate și din bugetul Ministerului Sănătății cresc, potrivit estimărilor, cu 288 de milioane de lei.

Mai mult, Ministerul Finanțelor estimează venituri mai mari cu 105,9 milioane lei decât cele prognozate inițial pentru 2019 din contribuțiile datorate de angajatori, precum și regularizări pozitive în valoare de 420 milioane lei.

La polul opus,  contribuțiile la asigurările sociale de sănătate datorate de asigurați sunt estimate să scadă cu peste un miliard de lei.

 

Deficitul Fondului de Asigurări Sociale de Sănătate, aproape 2 miliarde de lei, în prima jumătate a anului

 

În primele șase luni ale acestui an,  Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) – care asigură finanțarea programelor de sănătate din România – a înregistrat un deficit de 1,97 de miliarde de lei. De 4,15 ori mai mare comparativ cu deficitul înregistrat în acceași perioadă a anului trecut.

Astfel, Fondul a înregistrat cheltuieli totale de 19,8 miliarde lei, în creștere cu 21% față de primele șase luni ale anului anterior.

În ceea ce privește veniturile FNUASS, acestea au crescut cu 12% în primele șase luni din 2019 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, până la 17,83 miliarde lei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.