Buicu: O categorie de pacienți al căror tratament include clorochina/hidroxiclorochina nu mai are medicamente

Conf. dr. Corneliu-Florin Buicu

Conf. dr. Corneliu Florin Buicu, președinte Comisia pentru Sănătate și Familie, din Camera Deputaților atenționează că o categorie de pacienți al căror tratament include clorochina/hidroxiclorochina utilizată acum în tratamentul COVID-19 nu mai au acces la aceste medicamente.

Pacienți care se tratează cu hidroxiclorochina/ clorochina sunt cei cu lupus, poliartrită reumatoidă sau alte colagenoze.
În lipsa tratamentului, pacienții cu lupus de exemplu pot ajunge la insuficiență multiorgan, punându-le viața în pericol, atenționează Buicu.

Acesta a adăugat că Unifarm a primit din donație medicamente pentru spitale si pentru pacienții COVID-19, nu și pentru alte categorii de bolnavi.

În acest context, conf. dr. Corneliu Florin Buicu face un apel la Ministerul Sănătății și Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate sa asigure “măcar la nivelul fiecărui județ măcar o farmacie care sa pună la dispoziția acestor bolnavi medicamentele necesare supraviețuirii”,o bligația de serviciu public prevăzută de Legea Sănătății având această prevedere.

De asemenea, Buicu solicită public emiterea unei comenzi din partea Ministerului Sănătății către producătorii români de medicamente care pot asigura necesarul de hidroxiclorochina al României pentru o perioada de minimum un an, astfel încât să existe o continuitate a aprovizionării atât pentru pacienții COVID-19 cât și pentru pacienții al căror protocol terapeutic cuprinde acest produs.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.